A fémhulladék felvásárlás és átvétel fontos tudnivalói!

Fémhulladékot bárki aki rendelkezik magyarországi adószámmal, és természetes személy eladhat az erre specializálódott fémkereskedelmi telepeknek. Vállalkozásunk foglalkozik magánszemélyek által leadni kívánt fémhulladékok felvásárlásával. Emellett egyéb cégek fémhulladékainak felvásárlásával is. A fémhulladékot egy hídmérleggel segítségével mérjük. Méhtelep Budaörsön, Méhtelep Budapesten!

Mit is kell tudni a fémhulladék felvásárlás folyamatáról?

Cégünk telephelyén a nyitva tartásnál megjelölt időpontokban van lehetőség a fémhulladék leadására. A fémhulladékot fajtánként mérjük meg a hitelesített mérlegeink segítségével. Ajánlott már otthon csoportosítani és szétválogatni a leadásra szánt fémhulladékot. Hiszen ennek segítségével meggyorsíthatják az átvétel és a rakodás folyamatát. Persze adódik lehetőség ömlesztve is, vegyes fémhulladékként leadni a hozott árut, azonban ennek ára alacsonyabb.  Abban az esetben ha engedélyköteles anyagot kívánna leadni, úgy ennek menetéről telefonon tud információt kérni!

Munkatársunk feljegyzi a fémhulladékok fajtáit, a hozzájuk sorolható árakat, a különböző azonosító sorszámokat, az ügyfél nevét és lakcímét egy erre a célra kialakított mérlegjegyre. Ezt követően a hozott fémhulladékot fajtánként külön, a megfelelő helyre szükséges helyezni. Az anyagátvevő kollégánk pedig segít a különböző tárolóegységek és tárolóhelyek megtalálásában.

A lerakodást követően az adatokat tartalmazó mérlegjeggyel és a szükséges igazolványokkal kérheti csapatunktól a fémhulladék árát a pénztárablaknál. Ha egy napon belül többször is érkezik, akkor az utolsó fordulónál szükséges a pénztárhoz fáradnia, a hulladék felvásárlási áráért. Erre azért van szükség , hiszen napi egy bizonylat megírására van lehetőség egy ügyfél névre.

A fémhulladékért kapott készpénz is jövedelemnek számít, amelyből minden állampolgárnak szüséges adóznia. Viszont ezzel Önnek már nem szükséges foglalkoznia, hiszen a fémhulladékért cserébe megállapított végösszegből a törvényi rendelet alapján 3,75% adót levonunk. Ebből adódóan ennyivel kevesebbet kap kézhez, és hó végén egy összegben kerül általunk utalásra az államhoz. Színesfémfelvásárlás árak,

Milyen okmányok szükségesek a leadás folyamatához?

  • Érvényes személyi igazolvány vagy más, személyiséget azonosító fényképes igazolvány
  • lakcímkártya,
  • adóazonosító.

A fémhulladék átvétel szigorú feltételekhez van kötve, az átvett fémhulladékkal kapcsolatban kivétel nélküli adat bejelentési kötelezettséggel rendelkezünk. Az előbb felsorolt igazolványok hiányában nem tudunk vételi jegyet kiállítani és fizetni a fémhulladékért. Buda-metál Kft., Kérdés esetén keressen minket elérhetőségeinken!