Hogyan zajlik cégünkkel a színesfém felvásárlás folyamata?

 

Cégünk már több évtizede foglalkozik újrahasznosítható vashulladékok, színesfém felvásárlás, akkumulátor átvétel, valamint egyéb fémhulladék felvásárlás és begyűjtés kivitelezésével. Ebből adódóan az évek folyamán több ezer tonna vas- és fém hulladékot juttatunk el az elsődleges felhasználói forrásokhoz, újrahasznosítás végett. Méhtelep telephelyeinken a gyáraktól, üzemektől, vállalatoktól átvett ipari fémhulladékok mellett, a lakosság által leadásra váró fémhulladék felvásárlás folyamatával is foglalkozunk.

A színesfém felvásárlás folyamata

A szokványos fémek során a lerakodást, valamint felrakodást roppant módon meggyorsítja a gyűjtőládák alkalmazása. A ritkafémek, valamint a magasabb árkategóriával rendelkező anyagok nagy pontosságú mérlegeken kerülnek átvételre. Nagyobb mennyiségű és több féle kábelt dolgozunk fel, amely árazása pontos mintázáson fog alapulni.

Ha nagyobb mennyiségű hulladékot szeretne leadni, a várakozási idő lerövidítése érdekében kerjük, előzetesen értesítsen minket az érkezés előre láthatólagos időpontjáról. A kiállított kísérődokumentum tartalmazza az átvett hulladék minőségi besorolását, súlyát és az esetleges szennyezőanyag tartalom végett a levonás értékét.

Mire figyeljünk oda a színesfém leadása során?

A jellemző elképzelés az, hogy a színesfém felvásárlás folyamán számtalan az átverés lehetősége. Habár nem tudunk mindenki nevében nyilatkozni, de a méh telepek többsége igyekszik tisztességesen a törvényeknek megfelelő szolgáltatást kínálni.

Ennek ellenére nem árt oda figyelni minden esetben. Lássuk is hát, hogy mire ajánlott ügyelnie, ha színesfém átvétel előtt áll, és melyek azok a szabályok, amiket egy átvevőnek is be szükséges tartania.

Mérlegelés a színesfém hulladék leadás során

 

A legtöbb átverés a mérés pontosságából adódik. A színesfém hulladék felvásárlás során csupán hitelesített mérleget engedett használni. Ezt államilag ellenőrzik, és csupán úgy adják meg az engedélyt, ha minden a szabványoknak megfelelő, ha hibahatáron belül mér a mérleg.

A kis kézi mérlegek szinte dekára pontosan mérnek. A kis mérleg is 600 kg-ig mérnek. Azonban csak 1 m2 az alapterületük. Ha kevés a leadandó színesfém hulladék, ajánlott a kis mérleget alkalmazni a mérés érdekében, még ha egy kicsit több időt vesz is igénybe.

Nagyobb méretű színesfém hulladék esetében vagy nagyobb tömegeknél a nagy hídmérlegek 10-20 kg-ot is tévedhetnek. Ez legális, eleget tesz a magyar szabványoknak.